14 Decembrie 2015
1650 accesări
6 comentarii

Vaccinările reprezintă una dintre cele mai mari realizări în domeniul ştiinţelor bio-medicale şi ale sănătăţii pu-blice din secolul XX. Ele pot proteja populaţii întregi de boli potenţial periculoase şi, în consecinţă, pot fi considerate ca una dintre cele mai eficiente intervenţii în medicină.Deşi bine cunoscut, este de reamintit faptul că bolile in-fecţioase au constituit una dintre principalele cauze de mortalitate de-a lungul se-colelor şi reprezintă încă un pericol major în multe părţi ale lumii. Pe de altă parte, creş-terea speranţei de viaţă, începând chiar de la naştere, este datorată îndeosebi infec-ţiilor care pot fi prevenite prin vaccinare.Acest dublu adevăr nu îi împiedică pe părinţi (şi nu numai!) să asalteze me-dicii generalişti/de familie şi pediatri cu întrebări legate de impactul vaccinurilor asupra sistemului imun al copiilor mici şi despre pe-ricolele, reale sau presu-puse, legate de vaccinare. Cu alte cuvinte, întrebări frecvente, privind, de fapt, siguranţa vaccinurilor.„Trăim într-o epocă în care părinţii pun la îndoială nece-sitatea de a-şi vaccina copiii, nu au o încredere prea mare în producătorii de vaccinuri, în general, iar neîncrederea lor este susţinută de contro-versele pe această temă. Copiii de pretutindeni merită protecţia pe care o pot asigura vaccinurile moderne, realizate şi monitorizate cu atenţie, cost-eficiente şi sigure. Sunt vaccinurile sigure?

Toate vaccinurile sunt evaluate de instituţii specializate in-ternaţionale, europene şi de la nivelul fiecărei ţări. În România, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale face acest lucru.

Majoritatea efectelor adverse induse de vaccinare sunt minore şi temporare, cum ar fi durere şi roşeaţă locală sau febră uşoară. Evenimentele adverse mai severe se produc foarte rar, unul la câteva mii sau chiar milioane de doze.

Au vaccinurile efecte adverse pe termen lung?

Toate tratamentele medicale, inclusiv vaccinarea, pot avea reacţii adverse. Dar durerea locală, febra de intensitate scurtă sau medie şi chiar reacţiile adverse grave - care sunt însă extrem de rare - trebuie comparate cu con-secinţa de a avea o boală care se poate preveni prin vaccinare, cum ar fi paralizia, encefalita, orbirea, uneori chiar moartea.

Vaccinurile pediatrice au o eficienţă dovedită cuprinsă între 90 şi 99%, determinând de-a lungul timpului eradicarea unor boli, cum ar fi variola”, a explicat dr. Larisia Mihai, medic primar pediatru în cadrul Spitalului privat Isis.

Taguri articol: bebe pediatrie vaccin

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

6 comentarii

14 decembrie 2015
institutia anti trafic de femei
adevar

UE evitati turismul si tratamentul in strainatate pe teritoriu Constanta si Calarasi din cauza traficul de femei.In UE evitati orce contact cu romani

14 decembrie 2015
adevar
adevar

Traficanti de femei preda in scolile romane .popor fara dumnezeu

14 decembrie 2015
adevar
adevar

Pediatri PROXENETI DE MINORI au voie sa trateze copii la oameni ?popor fara dumnezeu

14 decembrie 2015
adevar
adevar

Dar ce respecta poporele primitive si fara dumnezeu pediatri proxeneti de minori . ce curaj trebuie sa ai sa ti duci copilul la pediatrie

14 decembrie 2015
adevar
adevar

Se uita la drogati ani de zile si nu stiu ce sa faca mai au tupeu sa dea sfaturi la alti.

14 decembrie 2015
Mai informati-va
Azi sunt criminali in industria farmaceutica

Nu mai este la fel ca in vremea Institutului Cantacuzino. Azi sunt criminali la parghii de conducere in industria farmaceutica sau in organizatia mondiala a sanatatii care considera ca suntem prea multi pe lume si ne otravesc prin vaccinurile create de ei .Cunosc mame avand copii autisti din cauza lor. Un alt exemplu cand o idee buna a fost deturnata de criminali . Dar degeaba faceti propaganda, Dumnezeu nu doarme si parintii nu pot fi prostiti ..

Articol publicat de Andreea Năstase