Sursa foto eCusine

Sursa foto eCusine
16 Octombrie 2020
304 accesări
0 comentarii

Deşi deţine o mulţime de proprietăţi benefice pentru organism, cătina nu este prea des folosită de către oameni. Principala parte folosită o reprezintă fructele, care au un gust acrişor şi prezintă o aromă specifică. Specialiştii spun că acest fruct conţine o cantitate de zece ori mai mare de vitamina C decât citricele şi poate fi considerată cel mai bun vaccin antigripal natural. Este, de asemenea, un puternic luptător cu diverse boli precum cele de piele, anemie, hepatită şi boli vasculare.

Totodată, vitaminele A şi E, conţinute de fructele de cătină ajută la vindecarea arsurilor, ajută la cicatrizarea rănilor, întineresc pielea şi previn ridurile de expresie.

În plus, cătina are proprietăţi detoxifiante şi este foarte recomandată în timpul curelor de detoxifiere sau slăbire, deoarece contribuie la arderea grăsimilor şi în acelaşi timp reglează nivelurile glicemiei.„Cătina, «ginsengul românesc», ne uimeşte cu proprietăţile ei terapeutice. Consumată ca atare sau combinată cu mierea, un alt miracol al naturii, aduce beneficii pentru imunitate, pentru sistemul circulator, este antiinflamatoare, antiîmbătrânire şi antioxidant”, a precizat dr. Ionica Ciortan.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU