17 Noiembrie 2015
2068 accesări
0 comentarii

Cătina este un fruct plin de grăsimi omega - 3, 6, 9 şi, cea mai rar întâlnită, 7, precum şi de antioxidanţi şi de alţi nutrienţi curativi. A fost folosită în tratarea psoriazisului, în creşterea imunităţii, încetinirea procesului de îmbătrânire şi în scăderea nivelului de colesterol. De asemenea, potrivit site-ului Natural Society, cătina are multe alte calităţi care o fac o sursă superioară de vitamine şi minerale atât de necesare organismului nostru.

Cătina are multiple utilizări datorită aminoacizilor pe care îi conţine, dar şi a vitaminelor B1, B2, K, C, A, E. De asemenea, conţine peste 60 de antioxidanţi, cel puţin 20 de minerale şi acizi graşi sănătoşi. Fructul este bogat în caro-tenoizi, xantofile, compuşi fenolici, dar şi flavonoizi.

Frunzele, fructele şi rădăcinile cătinei pot fi folosite în diferite moduri.

Este un aliment complet care aduce multe beneficii organismului:

  • tratează tulburările gastrointestinale, inclusiv ulcerele
  • vindecă erupţiile cutanate
  • elimină infecţiile din organism
  • îmbunătăţeşte vederea;
  • susţine sănătatea colonului
  • contribuie la funcţionarea normală a creierului şi a sistemului nervos
  • tratează simptomele astmului
  • ameliorează aspectul cicatricilor generate de pojar
  • previne cancerul
  • scade colesterolul
  • creşte circulaţia limfatică şi întăreşte imunitatea
  • îmbunătăţeşte aspectul pielii şi părului (datorită conţinutului de omega 7, 3, 6 şi 9) l neutralizează radicalii liberi din organism
  • încetineşte procesul de îmbătrânire
  • îmbunătăţeşte sănătatea mucoaselor tractelor digestiv şi respirator
  • menţine sănătatea sistemului urogenital
  • contribuie la creşterea vitalităţii celulare.


Fie că o consumaţi ca atare, sub formă de dulceaţă sau ceai, cătina rămâne un aliat de nădejde în menţinerea sănătăţii organismului şi în lupta cu bolile.

Taguri articol: remedii naturiste cătina

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir