Sus Verywell Health

Sus Verywell Health
29 Iunie 2020
1054 accesări
0 comentarii

Oamenii pot fi diagnosticați cu foarte multe boli care se transmit pe cale sexuală, iar limfogranulomatoza inghinală sau boala Nicolas Favre este una dintre ele.

Potrivit specialiștilor CSID, aceasta este determinată de infecția cu diverse serotipuri ale bacteriei Chlamydia trachomatis. Boala afectează, cu precădere, bărbații homosexuali, care sunt deja infectați cu virusul HIV, dar și femeile pot fi infectate, mai ales dacă practică sexul anal cu un bărbat purtător al acestui virus.

Se întâmplă frecvent ca limfogranulomaoza inghinală să se asocieze cu alte boli cu transmitere sexuală, precum sifilisul, gonoreea sau hepatita C. Principalele manifestări ale acestei boli sunt inflamarea nodulilor limfatici din zona inghinală, febra, durerile musculare și starea generală de rău. Mai grav este că, în lipsa unui tratament adecvat cu antibiotice, boala poate avea consecințe fatale.

Perioada de incubație durează între trei și 30 de zile, iar simptomele sunt diferite, în funcție de stadiul infecției, afectând diverse părți ale corpului, precum organele genitale, anusul, rectul, gura sau nodulii limfatici. Spre exemplu, în stadiul I apar flictene de mici dimensiuni, nedureroase, similare infecției cu herpes genital, în jurul anusului sau gurii, precum și febră și oboseală, durere rectală, secreții neobișnuite, scaune cu sânge, constipație, inflamarea nodulilor limfatici din zona inghinală.

Stadiul II cuprinde nodulii limfatici din zona inghinală, de la axile și de la gât, care se inflamează, apoi apar infecții și iritații în zona anusului, ulcerații dureroase, secreții și sângerări rectale, febră crescută.

Ultimul stadiu despre care vorbesc medicii indică foarte clar că, dacă boala nu este tratată corespunzător, se poate solda cu simptome severe, precum tumefierea exagerată a organelor genitale, ulcerațiile dureroase, leziuni la nivelul rectului sau vaginului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU