oregano-1337810794

oregano-1337810794
24 Mai 2012
1290 accesări
0 comentarii
Specialiştii susţin că piatra de temelie a unei sănătăţi excelente a întregului orga-nism este calitatea alimentelor. Totul, din cauză că majoritatea neplăcerilor în ceea ce priveşte sănătatea sunt determinate de o alimentaţie nesănătoasă. Ei recomandă câteva alimente esenţiale pentru sănătatea inimii: Verdeţurile proaspete: Rozmarinul, salvia, oregano şi cimbrul conţin foarte mulţi antioxidanţi. Înlocuiţi sarea din alimentaţie cu aceste ierburi proaspete şi inima vă va mulţumi. Fasolea neagră: Bogată în fibre, nutrienţi şi antioxidanţi care reduc tensiunea arterială, fasolea neagră ajută la ţinerea sub control a colesterolului şi a glicemiei. Dacă optaţi pentru conserve, ideal ar fi să spălaţi fasolea cu multă apă, pentru a reduce nivelul de sare din conservă. Antioxidanţii din vinul roşu: Consumul moderat de vin roşu poate ajuta inima să se menţină în formă. Consum moderat înseamnă nu mai mult de un pahar de vin pe zi pentru femei şi două pahare pe zi pentru bărbaţi. Atenţie: nu combinaţi alcoolul cu alte medicamente, în special cu aspirina. Prea mult alcool dăunează grav sănătăţii, atât a inimii, cât şi întregului organism. Cartofii dulci, mai sănătoşi decât cei albi: Mai sănătoşi inclusiv pentru inimă decât cei albi, cartofii dulci au un index glicemic scăzut şi sunt bogaţi în fibre, vitamina A şi licopen, contribuind substanţial la înzdrăvenirea inimii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Florica ZDRU