13 Septembrie 2015
972 accesări
0 comentarii

Calciul îndeplineşte un rol extrem de important în creşterea şi dezvoltarea normală a organismului. Acest element asigură funcţia reproductivă, are rol în formarea şi menţinerea sănătăţii dinţilor şi oaselor, previne osteoporoza şi menţine un ritm cardiac normal.

Alimentele cu cel mai mare conţinut de calciu sunt produsele lactate precum laptele, iaurtul, brânza sau untul. În aceste produse, calciul se găseşte în cantităţi importante şi este uşor de absorbit de către organism.

„Pentru un aport suficient de calciu, nutriţioniştii recomandă şi consumul zilnic de vegetale cum ar fi spanac, broccoli, napi, varză, conopidă, ţelină, mazăre, fasole verde, dar şi alune, nuci, seminţe de susan şi fasole boabe. Totodată, tofu, somonul şi sardinele cu oase din conserve reprezintă o sursă bogată de calciu. Alte alimente care conţin necesarul nutritiv de calciu sunt ouăle, morcovii, fructele de mare, sfecla roşie sau usturoiul”, a precizat dr. Mirela Stângaciu, medic homeopat.

Taguri articol: alimente calciu

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase