19 Iulie 2018
820 accesări
0 comentarii

Specialiștii susțin că, pentru sănătatea ochilor, este indicat să îţi diversifici dieta alimentară, punând accent pe consumul peştelui, legumelor şi fructelor. Astfel, experţii americani au dat și câteva exemple tocmai bune de urmat de cei care vor să evite întâlnirea cu oftalmologul.

Peşte. Somonul, tonul şi sardinele, adică peştele gras, precum şi uleiurile grase au un conţinut ridicat de acizi graşi Omega-3, benefici împotriva sindromului de ochi uscat şi retinopatiei. Somonul este bogat în astaxanthin, un antioxidant puternic, care se găseşte şi în anumite alge şi creveţi. Contribuie la prevenirea degenerescenţei maculare senile (DMS). Uleiurile de peşte sunt, de asemenea, o sursă importantă de vitamina D, cu efect împotriva DMS şi a proceselor inflamatorii care afectează ochii.

Legume. Varza, broccoli şi spanacul furnizează luteina, care protejează ochii împotriva deteriorării din cauza stresului oxidativ şi contribuie la îmbunătăţirea acuităţii vizuale. Betacarotenul din morcovi, spanac sau pătrunjel luptă împotriva sindromului de ochi uscat, susţine fluxul de sânge la nivel ocular şi îmbunătăţeşte vederea în întuneric.

Fructe. Cireşele, afinele, coacăzele şi strugurii conţin un pigment numit antociani, cu proprietăţi antioxidante puternice şi cu efecte benefice asupra circulaţiei sangvine oculare. Flavonoidele, care se găsesc într-o mare varietate de fructe sunt bune, în general, pentru sănătatea ochilor, conform www.alegesanatos.ro.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ