03 Februarie 2017
3098 accesări
0 comentarii

Anevrismele cerebrale sunt dilataţii anormale ale arterelor cerebrale, care se dezvoltă ca urmare a unor puncte slabe în peretele arterial. Trebuie precizat că aceste anevrisme cerebrale sunt de mai multe tipuri: sacular, disecant, micotic şi pseudo-anevrisme. În general, acestea sunt considerate a fi malformaţii congenitale.

„În timpul vieţii, debilitatea se transformă într-o creştere extraluminală a unei formaţiuni de mărimea unei cireşe, adiacentă traiectului vascular şi care, datorită debilităţii anatomice, se poate rupe şi se inundă tot creierul cu sânge. Boala debutează brusc, cu o durere foarte mare de cap. Pacienţii o descriu ca pe cea mai mare durere de cap pe care au avut-o vreodată în viaţa lor, durere însoţită de stări de greaţă, vărsături. Nu în ultimul rând, bolnavii prezintă fotofobii: ei nu mai acceptă lumina şi li se modifică semnificativ starea generală, putându-se ajunge chiar la comă”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, dr. Bogdan Davidescu, medic neurochirurg.

El a mai spus că această afecţiune este, de fapt, o patologie extrem de frustrantă pentru specialist, întrucât este o intervenţie extrem de delicată. Mai mult decât atât, există situaţii în care pacienţii aflaţi în comă nu pot fi operaţi, dar şi altele în care oamenii ajung la spital şi le este salvată viaţa.

Taguri articol: boli şi afecţiuni durere durere de cap comă anevrism

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU