03 Noiembrie 2016
2658 accesări
0 comentarii

Tendinita achileană este cea mai frecventă cauză de durere cronică, în partea posterioară a călcâiului. Acest diagnostic clinic necesită investigaţii suplimentare imagistice, doar la indicaţia medicului curant.

Specialiştii vă pot recomanda unele exerciţii ale muşchilor externi ai gambei. Durerea la nivelul părţii posterioare a călcâiului poate fi provocată de un număr limitat de structuri anatomice: tendonul lui Achile, bursita calcaneană sau ţesuturile moi înconjurătoare. Astfel, diagnosticul diferenţial este limitat. Tendinita achileană este cea mai frecventă cauză de durere în partea posterioară a călcâiului.

„Este important să notăm că afecţiunea poate fi consecinţa altor patologii, în special a rupturii parţiale a tendonului lui Achile. Dacă se suspectează ruptura tendonului lui Achile, pacientul trebuie să solicite ajutorul ortopedului de gardă. Dacă se suspectează o leziune a tendonului, este nevoie de sprijinul specialistului în reumatologie sau ortopedie. Imagistica poate identifica o patologie asimptomatică, precum existenţa unei tendinopatii la piciorul nedureros. Dacă diagnosticul final este de tendinită achileană, simptomele pot persista până la doi ani. Persoanele sedentare pot avea aceleaşi simptome ca şi cele active. Bărbaţii şi femeile sunt afectate în aceeaşi măsură, frecvenţa este mai mare în cadrul grupului de vârstă 41-60 de ani”, explică specialiştii Medstar General Hospital.

Pentru mai multe informaţii, dar şi programări, apelaţi numărul de telefon 0241.638.251.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii