05 Mai 2020
850 accesări
0 comentarii

E sezonul căpşunilor şi pieţele sunt pline de aceste fructe delicioase. Însă ele nu sunt doar un desert delicios, ci reprezintă şi o sursă importantă de vitamine.

În compoziţia căpşunilor se găsesc vitaminele C, E, B, K şi PP, antioxidanţi, acid folic, fier, calciu, magneziu, potasiu, zinc, fosfor, sodiu, fibre şi substanţe cu efect antiinflamator. În primul rând, consumul acestor fructe dulci împiedică modificările celulelor, ceea ce previne apariţia bolilor canceroase. Mai mult, fibrele din căpşuni contribuie la scăderea nivelului de colesterol şi la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Căpşunile mai sunt bune pentru prevenirea afecţiunilor oftalmologice, asigură o bună funcţionare a organismului, luptă împotriva asteniei sau insomniei şi ajută în tratarea insuficienţei hepatice. Pentru a obţine cât mai multe beneficii de la aceste fructe, ar fi bine să le consumaţi în stare crudă, nepreparate şi fără adaosuri cum ar fi zahărul sau frişca.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ