Buna ziua. Am vazut ca ne-ati lasat si numarul de telefon, veti fi contactata de un redactor pentru a va sprijini cu informatiile de care aveti nevoie.
Ptoza palpebrală sau „pleoapele căzute” aşa cum este cunoscută afecţiunea în popor poate să fie congenitală, adică din naştere sau să apară ca rezultat al unui accident vascular cerebral la o vârstă nu foarte înaintată sau senilă, adică în urma îmbătrânirii.Această afecţiune nu este doar inestetică, spun medicii, ci şi extrem de periculoasă, mai ales în cazul copiilor cărora le poate provoca pierderea vederii. „Ptoza Se operează în jurul vârstei de 7 ani pentru ca pacientul să nu îşi piardă vederea. Ptoza secundară unei afecţiuni vasculare nu se operează decât dacă tratamentul neurologic nu dă rezultate. Pacientul trebuie însă să nu se teamă de operaţia acestei afecţiuni pentru că ea este o intervenţie de rutină. Oricum, tehnicile prin care se realizează în prezent operaţia sunt dintre cele mai avansate, astfel că pacientul nu trebuie să stea internat mai mult de două zile, mai mult pentru a i se monitoriza starea de sănătate şi pentru a evita eventualele complicaţii datorate afecţiunilor asociate sau vârstei”, explică dr. Eliza Avram, medic primar oftalmolog.
Buna ziua. Am vazut ca ne-ati lasat si numarul de telefon, veti fi contactata de un redactor pentru a va sprijini cu informatiile de care aveti nevoie.
Buna ziua sunt persoana cu dezabilitati ca urmare a extirparii unui meningioma TPO atipic.In urma operatiei pe langa alte sechele am ramas cu niste crize de comitialitate.Facand o astfel de criza in cadere m-am lovit de mobilier iar rama ochelarilor a patruns in carne pana aproape de os deasupra arcadei.S-a produs astfel o plaga adanca si sufficient de lata, spranceana cazand pe pleoapa. Problema este ca d-na dr. de fam. mi-a pus un strip cu un plasture si ma tine de 2 saptamani pe augumentin si flamexin.Ieri cand am fost la consult mi-a spus ca deja supureaza si m-a dat cu solutie de betadina, apoi a zis ca mai lasam stripul si plasturele si trecem pt inca o saptamana pe amoxicilina. Nu stiu ce sa fac, nu ma pot spala nici pe fata, nici pe cap sa nu ud rana, durerile de stomac sunt puternice avand in vedere ca eu am intrat la menopauza ca urmare a radi, chimioterapiei, am si hipotiroidie si mai iau medicamente si pt restul pb urmarea operatiei. Imi este foarte teama sa nu fac vreo infectie si sa nu raman astfel cu pleoapa avand in vedere ca nu exsista nicio urma de vindecare. De aceea m-am adresat disperata dvs pt a ma indrepta catre un cadru medical care ar putea remedia ce se mai poate, bineinteles contra cost, nu cersesc mila. Va rog din suflet ajutati-ma