26 Iulie 2018
826 accesări
0 comentarii

Orice femeie care a născut ştie că laptele matern este cea mai bună sursă de nutrienţi pentru cel mic, dar sunt situaţii când alăptarea nu este posibilă sau laptele matern nu-l satură pe cel mic. În acest caz, sugarul poate fi hrănit la fel de bine şi cu o formulă de lapte adaptată vârstei lui care să-i ofere sursa completă de nutrienţi atât de necesară în perioada de creştere. Totuşi, mămicile se întreabă cum pot alege cel mai bun lapte praf pentru cel mic. Ele trebuie să ştie că pe piaţă se găsesc, la ora actuală, o mulţime de firme care vând diferite tipuri de formulă de lapte, începând de la laptele de început, până la laptele de continuare, de creştere (destinat copiilor cu vârsta de până la trei ani), dar şi laptele fortifiat (îmbogăţit cu suplimente de fier pentru dezvoltarea creierului, vitamina D şi calciu pentru dezvoltarea oaselor) pentru copiii cu vârsta de peste trei ani.

Specialiştii spun că primul pas pe care trebuie să-l faceţi în alegerea celui mai potrivit lapte este să aveţi o discuţie cu medicul pediatru pentru a vedea care sunt nevoile copilului în ceea ce priveşte alimentaţia sa în primii ani de viaţă. De asemenea, dacă aveţi un copil sănătos, există câteva criterii care ar trebui luate în seamă de orice mămică atunci când vine vorba de alegerea celui mai bun lapte praf. În primul rând, trebuie urmărită eticheta cu ingrediente. Altfel spus, asiguraţi-vă că nu plecaţi niciodată din magazin fără să citiţi cu mare atenţie lista de ingrediente, iar cele mai importante sunt fibrele prebiotice, calciul, vitamina D şi fierul.

Aşadar, trebuie avut în vedere faptul că bebeluşii se nasc cu un sistem digestiv incomplet dezvoltat, iar fibrele au tocmai acest rol de a asigura tranzitul intestinal şi de a-i scăpa pe micuţi de tot felul de probleme digestive, cum ar fi colicii. Mai mult decât atât, studiile recente au demonstrat faptul că fibrele ajută la întărirea sistemului imunitar, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia celui mic.

Şi calciul este esenţial pentru o dezvoltare sănătoasă a bebeluşului, el având un rol important în întărirea oaselor şi a dinţilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU