06 Iunie 2018
1199 accesări
0 comentarii

Nu există femeie care să nu se gândească ce înseamnă pregătirea pentru cezariană și cât de grea poate fi aceasta.

Operația de cezariană este o intervenție chirurgicală care ar trebui să fie luată în serios de fiecare viitoare mămică. Așa că, dacă vorbim de o cezariană programată din timp și nu una care apare brusc, în sala de nașteri, atunci ar fi bine să știți că înainte cu 12 ore de această intervenție nu aveți voie să mâncați prea multă mâncare solidă, ci mai mult alimente ușoare, cum ar fi iaurturile sau compoturile de fructe.

Bineînțeles, înainte de a merge la spital pentru cezariană, trebuie să vă pregătiți bagajul, care va conține câteva schimburi pentru mamă, lucruri pentru bebeluș, produse de igienă intimă și tot felul de mărunțișuri.

Specialiștii spun că un lucru esențial pe care ar trebui să îl puneți în bagajul pentru spital este kitul pentru recoltarea celulelor stem, care va fi folosit de către doctori la naștere. Multe cadre medicale sunt de părere că celulele stem vor asigura viitorul celui mic, din punct de vedere al sănătății, acestea fiind folosite, în prezent, în tratarea a peste 70 de afecțiuni, care în mod normal nu pot fi vindecate.

De reținut că, în momentul în care veți ajunge în sala de operații, veți vedea că lucrurile se vor derula extrem de rapid și în doar câteva clipe vă veți putea strânge pentru prima dată copilul în brațe. Apoi, pe masa de operații vi se va monta o branulă care ajută la administrarea fluidelor, dar și o sondă urinară necesară în acest tip de intervenții chirurgicale. Urmează anestezia și în aproximativ 15-20 de minute veți auzi primul plânset al pruncului dumneavoastră.

Operația de cezariană continuă cu închiderea inciziei și 24 de ore petrecute la Terapie Intensivă. Ultima etapă este recuperarea, care în unele cazuri este mai ușoară, iar în altele mai anevoioasă, în funcție de cât de repede vă mobilizați.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU