05 Septembrie 2018
718 accesări
0 comentarii

O dată cu instalarea sarcinii, unele femei încep să acuze și probleme cu vederea. Drept urmare, vă prezentăm cele mai frecvente probleme oftalmologice din cursul sarcinii și la ce trebuie să fie atentă viitoarea mămică.
Înainte de toate, trebuie să știți că acea membrană transparentă care protejează ochiul la exterior, corneea, vă poate da mici neplăceri. Acestea apar din cauza modificărilor hormonale tipice sarcinii, iar de aici pot apărea mici modificări în curbura și grosimea corneei, ceea ce va face ca femeia care folosește lentile de contact să nu le mai poată suporta.

Totodată, corneea are de suferit din cauza unei producții lacrimare foarte reduse. Fenomenul este unul din efectele secundare ale sarcinii și poate provoca senzații oculare neplăcute, mâncărimi, usturimi și senzația de nisip în ochi.
Desigur, problema se poate rezolva cu lacrimi artificiale și dispare de la sine pe parcursul ultimului trimestru de sarcină. În privința lentilelor de contact, este mai bine ca în timpul sarcinii femeia gravidă să evite folosirea acestora.
În același timp, femeile care folosesc ochelari de vedere pot observa modificări de refracție și poate să fie necesară schimbarea lentilelor. De cele mai multe ori, după sarcină, lucrurile revin la normal. De precizat că unele schimbări de acuitate vizuală pot fi un semn al diabetului gestațional, astfel că o vedere neclară sau probleme de vedere apărute în cursul sarcinii trebuie semnalate medicului care urmărește sarcina.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU