alimentevara-1339430210

alimentevara-1339430210
14 Iunie 2012
624 accesări
0 comentarii
Protecţia împotriva efectelor negative ale razelor solare nu se face doar la exterior, ci şi în interiorul organismului. Nutrienţii sunt la fel de importanţi ca loţiunile specifice verii, deoarece aceştia protejează din interior pielea de razele ultraviolete care pot cauza cancerul. Multe dintre alimentele comune oferă o oarecare protecţie a pielii împotriva radiaţiilor potenţial dăunătoare, deoarece conţin anumiţi compuşi antioxidanţi care combat stresul oxidativ. De aceea, prin consumul anumitor alimente, în special a celor viu colorate, se va reduce deteriorarea pielii în urma expunerii la soare. Printre produsele pe care le poţi mânca, se numără ardeii coloraţi, dovleceii de vară, roşiile coapte, spanacul, pepenele verde, ceaiul verde, cacao, rădăcina de tumeric şi peştele. Ardeii conţin vitamina A, spanacul încetineşte procesul de îmbătrânire al pielii, iar dovleceii sunt recomandaţi pentru că au în compoziţie carotenoizi care apără pielea de razele nocive ale soarelui. Există însă şi alimente sau medicamente care cresc sensibilitatea la soare şi la razele dăunătoare ale acestuia. Este vorba despre zaharină, ţelină, morcovi, lămâile verzi, smochinele, păstârnacul, ibuprofenul şi uleiurile esenţiale de citrice. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţaţi în totalitate la aceste produse, ci doar să le consumaţi cu moderaţie.  

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI