Cu toate că zahărul poate oferi energie organismului, consumul într-o cantitate prea mare poate avea efecte negative asupra sănătății, cum ar fi afecțiunile cronice. Dacă decideți să renunțați la acest condiment, puteți observa modificări în maxim o lună.
Zahărul este un tip de carbohidrat, care se poate găsi în mod natural în multe alimente, inclusiv în fructe, legume și produse lactate. În mod obișnuit, se poate include în prepararea unei serii de alimente și băuturi procesate pentru a le îmbunătăți gustul și textura. Dacă vă întrebați ce se întâmplă dacă renunțați la zahăr 30 de zile, gândiți-vă că senzația de foame se poate ameliora parțial datorită glicemiei stabile și a nivelului mai scăzut de insulină. Atunci când în organism se mențin niveluri mai reduse de insulină, puteți începe să ardeți depozitele de grăsime, ceea ce vă poate permite arderea grăsimilor corporale.
În plus, precizează specialiștii, eliminarea zahărului din dietă poate avea efecte asupra creierului, care se pot observa la nivelul papilelor gustative. Se poate întâmpla inclusiv să descoperiți noi arome, pe care înainte nu le-ați fi putut observa din cauza acest condiment. Mai mult decât atât, excluderea zahărului din alimentație poate diminua: grăsimea hepatică, diabetul de tip 2, insuficiența renală, tensiunea arterială, bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și demența