Sursa Bzi

Sursa Bzi
26 Mai 2020
960 accesări
0 comentarii

Există și pacienți care au splina mai mare decât o au alți oameni, iar aceasta se numește că ei suferă de splenomegalie, care poate duce la infecții cronice și chiar cancer de sânge. În general, funcția splinei este de a elimina celulele roșii vechi și/sau afectate din circulația sângelui. Când aceasta se mărește, depozitează mai multe celule roșii, și provoacă anemie. Dr. Geanina Văleanu, spune că, uneori, splina distruge celulele albe și/sau trombocitele și că o splină mărită nu provoacă multe simptome. Uneori, simptomele unei spline mărite pot fi confundate cu alte condiții medicale, care se datorează locației splinei. Simptomele simțite includ: anemie, oboseală, infecții frecvente, din cauza celulelor albe prea puține. În plus, există tendința de sângerare, ca rezultat al numărului redus al trombocitelor.

Medicul a precizat că o splină mărită poate provoca infecții (virale, bacteriene, parazite), boli ale ficatului, cancer (leucemie, limfom), dar și

cheaguri de sânge în venele splinei.

De asemenea, complicațiile unei spline mărite apar și când există anemie, din cauza numărului mic de celule roși și albe din sânge și de trombocite. În acest caz, infecțiile sunt mai frecvente. Alte complicații sunt ruptura de splină, care apare în accidentele de mașină. Din nefericire, sângerarea masivă din stomac trebuie oprită imediat, dar acest lucru nu se poate face decât prin operație.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU