Alimentaţia este un subiect extrem de controversat. Şi nu doar în ţara noastră, ci pretutindeni. Avalanşa de opţiuni fast-food sau de legume modificate genetic a generat multe întrebări părinţilor preocupaţi de alimentaţia celor mici. Până şi legumele şi fructele de la piaţă pot să provină din culturi nu tocmai sigure. Asta nu înseamnă că trebuie să îţi construieşti o seră pe balcon. Trebuie doar să citeşti eticheta produselor pe care le consumi şi să aloci ceva mai multă atenţie în momentul în care faci cumpărăturile.
„Cel mai important este să stabileşti un program de masă complet pentru copilul tău, încă de la o vârstă fragedă. Alege cu atenţie cele mai sănătoase ingrediente şi asigură-te că cel mic are parte de o alimentaţie completă, care include ingrediente din toate categoriile. Diversificarea alimentelor este extrem de importantă, încă de la vârsta de şase luni”, explică dr. Horaţiu Albu, medic de familie.
Specialiştii recomandă ca măcar o dată pe săptămână să se ofere copilului o masă care să conţină şi peşte, beneficiile fiind multiple: îmbunătăţeşte dezvoltarea cognitivă, îmbunătăţeşte considerabil acuitatea vizuală, previne anumite probleme ale pielii, întăreşte sistemul imunitar.
„Carnea de peşte este valoroasă, deoarece conţine proteine, fosfor, iod, vitamine din grupa B, precum şi vitaminele A şi D. Macroul este un peşte delicios şi are un aport incredibil de omega 3 şi acizi graşi, esenţiali pentru creşterea celor mici”, adaugă specialistul.