Ceaiul de cătină este recomandat în tratarea a numeroase afecțiuni, deoarece aportul lui nutrițional pentru organism este foarte bogat: vitaminele E, K, P, A, un conținut ridicat de vitamina C, complexul vitaminic B și diferite minerale, cum ar fi potasiu, fier, sodiu și magneziu.
Iarna, susţin specialiştii, suntem cu toţii predispuși la răceli și gripe, dar ceaiul de cătină întărește sistemul imunitar și face organismul mai rezistent în fața virusurilor. Datorită conținutului ridicat de substanțe antioxidante, el îi conferă pielii suplețe, întărește unghiile și previne căderea părului. În plus, afecțiuni ale pielii ca acnee, psoriazis, dermatită, erupții cutanate sau eczeme pot fi ameliorate cu comprese cu ceai de cătină.
În acelaşi timp, ceaiul de cătină este benefic și în curățarea vaselor de sânge, prevenind complicațiile ce pot apărea din cauza nivelului mare de colesterol. De asemenea, proprietățile anti-inflamatorii și analgezice ale ceaiului de cătină vă ajută în ameliorarea durerilor articulare. Pentru o cană de 250 de ml aveţi nevoie de o lingură de fructe de cătină. Temperatura apei trebuie să fie 100°C, iar infuzia durează 5-6 minute. Infuzia rezultată este acrișoară, dar o puteți îndulci cu zahăr sau miere. Se recomandă consumul a 2-3 căni de ceai pe zi.