23 Ianuarie 2025
28 accesări
0 comentarii

Ceaiul de gălbenele este folosit pentru tratarea sau ameliorarea multor afecțiuni, atât la nivel intern, cât și la nivel extern. Fiind un remediu natural recunoscut, atât ceaiul, cât și produsele cu extracte din flori de gălbenele fac parte dintre primele opțiuni în cazul tratării pielii uscate sau iritate, dar și în cazul afecțiunilor digestive. Mai mult decât atât, petalele acestei flori galbene și portocalii conțin flavonoizi, compuși care au rol antiinflamator, împiedică formarea cheagurilor de sânge și previn apariția unor boli precum diabetul sau unele forme de cancer. În același timp, au rol neuroprotector.

Astfel, trei cești de ceai de gălbenele consumate zilnic în perioada menstruației pot avea efect de prevenire a apariției crampelor abdominale. În același timp, ceaiul de gălbenele poate contribui la ajutarea bunei funcționări a sistemului digestiv. De asemenea, susțin medicii, stările de greață pot fi evitate sau ameliorate prin consumul de ceai de gălbenele. Tratarea venelor varicoase poate fi făcută și cu ajutorul aplicării locale a compreselor cu ceai de gălbenele. În același mod se pot folosi comprese cu astfel de ceai și pentru a trata tenul acneic, tenul cu erupții cutanate sau cu tendințe de îngrășare datorate excesului de sebum.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU