12 Noiembrie 2016
1978 accesări
0 comentarii

Fructul de măceş este un aliat de nădejde, în prag de sezon rece. Cantitatea uriaşă de vitamina C, conţinută de aceste fructe, sperie orice viroză, dornică să se instaleze şi să zăpăcească sistemul imunitar.

Deoarece fructele şi legumele proaspete se găsesc în cantităţi mai mici şi sunt mai puţin variate în acest sezon de tranziţie, specialiştii ne spun că ar fi bine să apelăm la fructe confiate, uscate şi ceaiuri din plante şi fructe, pentru a dobândi o imunitate de fier. Măceşele pot fi consumate sub formă de ceaiuri, pudră, marmeladă şi sirop. Orice metodă aţi alege, este binevenită, deoarece, cu siguranţă va aduce beneficii organismului dumneavoastră.


„Cea mai importantă funcţie a măceşelor este de stimulare a imu-nităţii. Ceaiul de măceşe poate fi consumat preventiv, pentru a ţine la distanţă răcelile sau ca tratament, pentru ameliorarea simptomelor provocate de afecţiunile virale, dar şi pentru o vindecare mai rapidă”, explică dr. Mirela Stângaciu, fito-terapeut. Ceaiul de măceşe este indicat persoanelor care depun un efort intelectual intens, dar şi celor care au perioade de suprasolicitare fizică.

Taguri articol: nutritie beneficii fructe sezon rece tratament vindecare simptome ceaiuri

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii