30 Octombrie 2018
733 accesări
0 comentarii

Pe numele ei ştiinţific Mentha piperita, menta este cunoscută în popor, cel mai des, sub denumirea de izmă. Planta a fost folosită în scopuri terapeutice încă din cele mai vechi timpuri. Specialiştii spun că o cană de ceai de mentă vă poate ajuta la îmbunătăţirea digestiei, poate reduce durerea şi chiar elimina inflamaţia. Astfel, ceaiul de mentă are puterea nu doar de a vă ajuta să vă relaxaţi, ci şi de a elimina respiraţia urât mirositoare şi nu numai.

Experţii în medicina naturopată, susţin că ceaiul de mentă este chiar antispasmodic, astfel că reduce şansele de vărsături şi greaţă, chiar şi în caz de rău de mişcare atunci când sunteţi în maşină, pe o barcă sau într-un avion.

De asemenea, menta conţine oligoelemente ale vitaminei B, potasiu, antioxidanţi şi calciu, care ajută organismul să reţină substanţe nutritive pentru a lupta împotriva bolilor şi a indeplini funcţiile necesare pentru a menţine funcţionarea într-un mod sănătos. Pe lângă toate acestea, ceaiul de mentă are puterea de a controla apetitul, motiv pentru care este recomandat în diete.

Totodată, ceaiul de mentă are şi efecte antiseptice, astrigente, antioxidante şi răcoritoare, astfel că ajută tenurile mixte, le curăţă, dezinfectează şi revitalizează, fiind indicat şi persoanelor care suferă de colon iritabil.

În plus, acest tip de ceai calmează şi durerile de dinţi. De asemenea, uleiul de mentă, întocmai ca şi uleiurile esenţiale, distruge anumite virusuri şi bacterii. Tocmai de aceea puteţi adăuga câteva picături de ulei de mentă într-o cană cu apă, pentru prepararea unei ape de gură mentolată, dezinfectantă şi, cel mai important, naturală. Pentru o respiraţie proaspătă puneţi pe limbă o picătură, maximum două de ulei de mentă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU