08 Decembrie 2024
20 accesări
0 comentarii

Frunzele și fructele de păducel, ca și fructele de pădure, sunt folosite ca medicamente, pentru că ele conțin flavonoide, substanțe chimice cu efecte antioxidante. Oamenii folosesc cel mai frecvent ceaiul de păducel pentru problemele cardiace, probleme ale circulației sângelui, hipertensiune arterială, anxietate, dar și alte afecțiuni. Băutura este recomandată ca adjuvant cu beneficii centrate în jurul inimii, cum ar fi reducerea bătăilor neregulate ale inimii, hipertensiunea arterială și întărirea arterelor. În primul rând, susţin specialiştii, antioxidanții ajută la neutralizarea radicalilor liberi care pot dăuna organismului atunci când sunt prezenți la niveluri ridicate. Apoi, are proprietăți antiinflamatorii - boabele de păducel pot avea proprietăți antiinflamatorii care îmbunătățesc sănătatea. Cercetările au descoperit că inflamația cronică este sursa multor boli, inclusiv diabetul de tip 2, astmul și anumite tipuri de cancer. Mai mult decât atât, acest tip de ceai reduce tensiunea arterială. În medicina tradițională chineză, este frecvent recomandat în tratamentul adjuvant al tensiunii arteriale crescute, datorită efectului său vasodilatator. Totodată, ceaiul din frunze de păducel oferă o aromă plăcută, delicată, cu notă ușor dulceagă și subtilă de iarbă. Bogat în antioxidanți, ceaiul din frunze de păducel poate ajuta la reducerea stresului oxidativ, susține circulația sănătoasă și promovează starea generală de bine, dar este cunoscut și pentru proprietățile sale calmante.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU