06 Noiembrie 2017
3355 accesări
0 comentarii

Salvia face parte din aceeaşi familie cu oregano, lavanda, rozmarinul, cimbrul şi busuiocul. Deşi la noi în ţară este folosită mai mult ca mirodenie pentru diferite tipuri de mâncare, puţine persoane ştiu că salvia are multe proprietăţi benefice pentru sănătatea întregului organism şi că, de multe ori, este mai folositoare decât foarte multe medicamente. Specialiştii fitoterapeuţi afirmă că unele ierburi şi mirodenii au capacităţi antioxidante extrem de mari.

În istoria medicinei, salvia este recunoscută ca fiind folosită, de-a lungul timpului, pentru a trata foarte multe afecţiuni, de la tulburări mintale până la disconfortul gastro-intestinal. Salvia are foarte multe beneficii pentru sănătate, însă, atenţie, uleiul de salvie nu este indicat consumului intern, ci doar pentru aplicare externă, în cazul unor afecţiuni cutanate.

„Salvia ajută la protejarea celulelor organismului de deteriorarea cauzată de radicalii liberi, datorită capacităţii sale antioxidante ridicate. Radicalii liberi cauzează, de multe ori, moartea celulelor şi pot duce la afectarea imunităţii şi la apariţia bolilor cronice. Principala caracteristică a salviei este combaterea inflamaţiei. Astfel, produsele pe bază de salvie pot fi utilizate cu succes, de exemplu, pentru a combate inflamaţia gingiilor în boli ce afectează această parte a corpului. Mai mult, salvia are efect antifungic şi antimicrobian, de aceea, ceaiul de salvie este folosit în tratarea infecţiilor respiratorii”, a explicat dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Salvia naturală nu are efecte secundare, decât în cazul persoanelor care sunt alergice la această plantă.

Taguri articol: sfatul medicului fitoterapeut antioxidant ceai

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii