Nucile ar trebui să fie prezente cât mai des în dieta de zi cu zi, deoarece consumul lor aduce multe beneficii pentru sănătate. Potrivit specialiștilor, acestea conțin o mulțime de minerale și vitamine care contribuie la stimularea memoriei, creșterea nivelului de energie și combaterea stresului. Mai mult decât atât, ele oferă o cantitate semnificativă de antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor neurodegenerative, precum și la prevenirea îmbătrânirii precoce.
De asemenea, nucile reprezintă o sursă bogată de proteine, vitamine din complexul B, vitamina A, dar și de lecitină și Omega-3. La fel ca multe alimente vegetale, conțin puțin sodiu, dar sunt bogate în potasiu, magneziu și calciu. Aceste trei minerale sunt implicate în multe aspecte ale metabolismului celular și ale altor procese biologice, inclusiv sensibilitatea la insulină, reglarea tensiunii arteriale și reactivitatea vasculară.
În ceea ce privește consumul de ceai din coji de nuci, acesta poate avea efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Totodată, anumite substanțe conținute pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău din organism și la îmbunătățirea sănătății vaselor de sânge. Pentru a prepara băutura, zdrobiți cojile și adăugați-le în apa fierbinte dintr-o cratiță. Reduceți căldura la foc mic și lăsați ceaiul de coji de nuci să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute. Astfel, substanțele benefice din coji se vor elibera în apă.