Sursa foto Qbebe

Sursa foto Qbebe
16 Noiembrie 2020
375 accesări
0 comentarii

În timp ce la adulţi boala este cauzată de stilul de viaţă, la copii are cauze genetice. Simptomele de cancer infantil nu sunt specifice bolii, iar asta întârzie de multe ori diagnosticarea. În prezent, cele mai frecvente tipuri de cancere la copii sunt leucemiile, limfoamele şi tumorile cerebrale, iar anemia este cel mai definitoriu simptom, deşi de multe ori este tratată ca boală şi nu ca simptom, ceea ce scade şansele de supravieţuire ale copiilor.

„Cancerul nu se transmite de la părinţi, ci starea lor de sănătate predispune copilul la diferite boli. Copilul prezintă în organism mutaţii genetice care îi cresc riscul de îmbolnăvire”, afirmă dr. Monica Dragomir. Cum spuneam, cele mai frecvente tipuri de cancer sunt leucemiile, acestea reprezentând 35% din cancerele copiilor. Manifestările generale sunt nespecifice şi de multe ori nu sunt luate în seamă, iar febra, scăderea ponderală, anorexia, transpiraţia excesivă în timpul nopţii sunt câteva.

Anemia este cel mai frecvent simptom pentru cancerul hematologic. Din cauză că este un simptom extrem de larg întâlnit, anemia nu este asociată cu cancerul. Există riscul ca boala să avanseze, pentru că anemia este tratată ca boală şi nu ca simptom. Sunt cazuri în care anemia a fost tratată câteva luni cu fier şi abia după această perioadă în care nu s-au înregistrat îmbunătăţiri, pacientul a fost supus unor analize mai precise, spun specialiştii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU