01 Decembrie 2020
787 accesări
0 comentarii

În caz că nu știați, ouăle se numără printre cele mai importante alimente pentru corpul uman, deoarece acestea conțin cea mai bună proteină pe care o putem găsi în natură, albumina. Aceste alimente conțin toți aminoacizii esențiali de care organismul nostru are nevoie. Tocmai de aceea, ouăle sunt incluse în nenumărate preparate, însă cel mai comod pentru majoritatea dintre noi este să le mănânce sub formă de ochiuri, omletă sau fierte. Cea mai sănătoasă variantă de preparare a ouălor este fierberea, dar nu exagerat ci până se coagulează albușul, iar gălbenușul rămâne moale.

Experții nutriționiști afirmă că cele mai sănătoase sunt ouăle moi, consumate la micul dejun. Spre deosebire de ouăle fierte tari, care se digeră după cel puțin trei ore, ouăle fierte moi se digeră în cinci minute.

De exemplu, dacă doriți să vă preparați niște ouă la micul dejun sub formă de ochiuri, trebuie să le gătiți la o temperatură scăzută, prăjirea distruge proteinele, fără a arde albușul, care trebuie să-și păstreze culoarea albă. Trebuie să utilizați o cantitate mare de ulei, pentru că se va încinge mai greu și să păstrați focul la minim. Cum observați că temperatura crește prea mult, luați tigaia de pe foc. Unii experți nutriționiști sunt de părere că prăjirea în contact direct cu metalul, chiar dacă acesta este protejat de un strat de teflon, poate cauza arderea oului și producerea de substanțe toxice.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU