02 Martie 2017
5990 accesări
0 comentarii

Chimioterapia este un tratament pentru cancer care foloseşte nişte medicamente numite citostatice, care au rolul de a distruge celulele canceroase. Altfel spus, acestea au scopul de a stopa sau a încetini măcar creşterea celulelor maligne.

Deoarece celulele canceroase cresc şi se divid mult mai repede decât celulele normale ale organismului, ele sunt mult mai afectate de citostatice decât cele normale.

Scopul chimioterapiei este de a elimina celulele canceroase şi în acelaşi timp de a minimaliza efectele negative asupra celulelor sănătoase ale pacientului. La ora actuală, chimioterapia este folosită uneori ca singurul tratament în cancer, dar adeseori împreună cu chirurgia şi radioterapia sau terapiile biologice.

„Tratamentul citostatic este de bază pentru foarte mulţi bolnavi de cancer. Majoritatea au indicaţie pentru chimioterapie, dar trebuie subliniat că aceasta nu este indicată tuturor bolnavilor de cancer. În plus, cei care sunt supuşi acestui tratament trebuie să ştie că are şi reacţii adverse, chiar dacă le salvează viaţa.Practic, orice fel de tratament poate avea şi reacţii adverse. În cazul bolnavilor noştri, însă, ei se pot confrunta cu stări de greaţă, căderea părului, neuropatia secundară tratamentului citostatic, neuropatia diabetică”, ne-a declarat dr. Laura Mazilu, medic oncolog.

v v v

La ora actuală, în judeţul Constanţa avem aproximativ 20.000 de bolnavi de cancer, din care 2.291 suferă de cancer de col uterin, alţi peste 2.000 au cancer bronho-pulmonar, cancer la vezică - 1.109 persoane, ficat - 1.220 persoane. Diferenţa este reprezentată de celelalte tipuri de cancer.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU