07 Martie 2016
2533 accesări
7 comentarii

În sfârşit, ţi-ai găsit jumătatea cu care vrei să-ţi împarţi toată viaţa. Sunteţi îndrăgostiţi, fluturaşii vă roiesc prin stomac, iar fiecare clipă petrecută departe de el/ea este un adevărat calvar.Dar, cum ştii că mariajul este următorul pas corect în relaţia voastră? Sunteţi convinşi că nu aţi sărit peste ceva? Vă cunoaşteţi cu adevărat atât de bine încât restul vieţii voastre să fie armonios?Specialiştii în relaţii spun că niciodată nu puteţi fi 100% pregătiţi pentru acest pas, însă vă vin în ajutor cu un test care să vă facă să conştientizaţi cât de dispuşi sunteţi să deveniţi o familie.

Jill Andres şi Brook Silva au trecut şi ei prin această fază. După câţiva ani de relaţie (cu un an de pauză în care au fost despărţiţi) Andres a venit cu o idee: „Ce-ar fi să facem totul ca o cursă cu obstacole să vedem dacă suntem pregătiţi de căsătorie?”. Dacă l-a început a pornit ca o glumă, totul s-a transformat într-un proiect socio-psihologic, menit să stimuleze toţi factorii care stau la baza unei căsnicii trainice: banii, fidelitatea, încrederea, dragostea. Bineînţeles, aşa cum le stă bine americanilor, apoi au scris o carte care a fost bestsaller.

Iată în continuare care sunt cele mai importante 5 teste la care un cuplu ar trebui să se supună înainte de a ajunge la starea civilă.

1. Faceţi schimb de telefoane, mailuri, facebook

A verifica pe ascuns telefonul sau e-mailul partenerului (mesaje, whatsapp, convorbiri) este una dintre cele mai grave şi mai comune „infracţiuni” într-o relaţie. Pentru a vedea ce simt când partenerul îi spionează telefonul, Andres şi Silva au făcut asta în mod voluntar. Timp de 48 de ore, au avut acces nelimitat la toate formele de comunicare ale partenerului (Facebook, Twitter, e-mail, texte), ceea ce s-a dovedit a fi suficient pentru a jura că nu o vor mai face niciodată. Andres a fost surprins de starea de disconfort şi iritabilitate i-o dădea faptul că cineva îşi bagă nasul în intimitatea ei, deşi nu avea nimic de ascuns. inconfortabil exercitarea făcut-o să-simt nu pentru că ea a avut ceva de ascuns, ci pentru că ea nu-i plăcea predarea atât de mult din intimitatea.

„Concluzia a fost că amândoi, indiferent cât de mult ne iubim şi câtă încredere avem unul în altul, merităm să avem şi partea fiecăruia de intimitate”, a explicat Andres. „Cea mai importantă concluzie a acestui test a fost că ne-am luat angajamentul ca niciodată să nu ne mai spionăm telefoanele unul altuia”, a spus şi Silva.

2. Înregistrează o ceartă

Aceasta este ceea ce Andres și Silva recomandă fiecărui cuplu să facă. Este simplu: Înregistraţi pe reportofon, video sau pe telefon o ceartă între voi doi. Apoi, peste o săptămână, staţi şi ascultaţi-o. „Acesta este un mod incredibil de a învăţa cum să vorbeşti cu partenerul în relaţie”, a spus Andres. Vei fi surprins să descoperi cât de defensiv şi agresiv reacţionezi la critici sau să constaţi cine domină conversaţia în asemenea momente. „Aşa mi-am dat seama că atunci când ne certăm, eu spun 10 cuvinte pentru fiecare cuvânt al lui Brook. Acest lucru l-am putut remedia ulterior”, a mai spus Andres.

3. Întâlneşte-te cu rudele căsătorite ale partenerului

Sau pe cineva din anturajul partenerului tău dar care este deja căsătorit de mulţi ani. Care este ideea? Să vezi care sunt perspectivele lor în viaţa de zi cu zi a familiei.

„Am ieşit în oraş să beau ceva cu cumnata lui Jill şi după câteva pahare mi-a împărtăşit câteva secrete din mariajul lor. Aşa am aflat că fratele lui Jill a impus o relaţie în familie bazată pe o atitudine non-conflictuală”, a explicat Silva. Plecând de la această experienţă, Silva a regăsit în propria relaţie anumite trăsături specifice familiei lui Jill.

4. Faceţi schimb de carduri de credit

Banii pot fi un lucru amuzant într-o relaţie. Dar pentru tinerii căsătoriţi, poate fi un şoc atunci când se va ajunge dintr-o dată la conceptul banii noştri. A împărţi, a pune la comun toţi banii nu este un lucru atât de uşor pe cât pare. Pentru a diseca acest aspect, Andres și Silva au decis să schimbe cardurile de credit pentru o lună și apoi să compare cheltuielile. Exercițiul a fost unul important, deoarece astfel au ajuns la concluzia că trebuie să fii tot timpul conştient că modul de cheltuire a banilor vă poate afecta familia. De asemenea, s-a ajuns la unele discuţii mai aprinde, dar productive, privind perspectivele financiare ale viitoarei familii.

5. Luaţi notiţe despre viaţa voastră sexuală, timp de 7 zile

În cartea lor, Andres și Silva vorbesc pe larg despre această problemă. Concluzia a fost că sexul de calitate necesită o bună comunicare. Așa că au venit cu un plan simplu: Timp de şapte zile, au făcut, reciproc, eforturi de a-şi seduce şi satisface sexual partenerul. După care au deschis o sticlă de vin şi au discutat cum pot să îmbunătăţească toate aceste aspecte. „A fost o bună oportunitate de a discuta deschis şi onest despre viaţa noastră sexuală”, a explicat Andres.

Cum ştii dacă ai trecut testul?

Ideea nu este de a încerca să-ţi rezolvi probleme prin acest test, ci doar de a-ţi recunoaşte punctele slabe şi unde mai ai de lucrat în ceea ce priveşte construirea unei relaţii trainice.

Taguri articol: familie dragoste şi sex viata sexuala cupluri

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

7 comentarii

vineri, 6 septembrie
Pedzar
Wymqbs ynxcma

rumalaya online order - elavil price buy elavil medication

28 august
Afphal
Yenkja ltdyxa

order colospa 135mg online - buy arcoxia for sale order pletal 100 mg

28 august
Dmsgtc
Kzphjm bpqfym

buy celecoxib 200mg pill - indocin 50mg price brand indocin

24 august
Ujbylk
Uakngd zlrfyt

probenecid drug - tegretol pills tegretol 200mg pills

22 august
Eozdoh
Eigack psbxmm

buy generic gabapentin 600mg - nurofen cost sulfasalazine oral

19 august
Srggej
Zivdzr mpdvfg

order besivance without prescription - besifloxacin cheap buy sildamax online cheap

5 august
Ijkeng
Qbdeua ympfqd

order lasuna generic - lasuna without prescription cheap himcolin generic