24 Aprilie 2018
1228 accesări
0 comentarii

Problemele feminine pot fi depistate din timp, în ziua de azi. Este nevoie doar de controale medicale periodice, pentru a putea preveni apariţia anumitor afecţiuni. Spre exemplu, colposcopia este modalitatea prin care medicul foloseşte o cameră specială pentru a putea analiza cu atenţie vulva, vaginul şi colul uterin.

Pe timpul colposcopiei, a precizat dr. Laura Popescu, medic specialist Obstetrică- Ginecologie, dacă este necesar, se poate preleva puţin ţesut (biopsie) de pe col sau de pe canalul endocervical pentru a fi analizat la microscop. Intervenţia durează în jur de 15 minute.

De precizat că intervenţia se impune în mai multe situaţii. În primul rând, aceasta este indicată atunci când testul Papanicolau are valori anormale, dar şi pentru a verifica o leziune sau o altă problemă genitală găsită în zona vaginului şi a colului uterin. Totodată, colposcopia se va face pentru a urmări zonele cu probleme care au apărut la o colposcopie anterioară ori pentru a observa dacă tratamentul pentru o anumită problemă a funcţionat sau nu.

De asemenea, procedura este recomandată pentru a verifica colul uterin în cazul în care există risc ridicat pentru HPV. În concluzie, colposcopia este o modalitate sigură de a analiza vulva, vaginul şi colul uterin.

Aceasta se va realiza cu ajutorul unui colposcop, adică o cameră specială, pentru a analiza cu atenţie elementele sistemului reproducător feminin. Aceasta poate presupune şi prelevare de ţesut, resimţit de pacientă ca o ciupitură sau crampe la nivelul zonei de unde se prelevă ţesutul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU