Foto: Revan Glasses

Foto: Revan Glasses
18 Mai 2020
725 accesări
0 comentarii

Vi s-au înroşit ochii? Atunci, este posibil să aveți de-a face cu o conjunctivită, boala manifestându-se prin înroşirea şi inflamarea conjunctivei, adică membrana transparentă care acoperă o parte din globul ocular. Cauzele frecvente ale conjunctivitelor sunt infecţiile cu virusuri, bacterii, alergiile, contactul cu substanţe iritante sau corpuri străine.

Trebuie precizat că aceste conjunctivite virale şi bacteriene sunt extrem de contagioase şi se transmit printr-o igienă precară a mâinilor, folosirea obiectelor de uz personal de către mai multe persoane sau chiar prin tuse şi strănut. Singurele care nu sunt contagioase sunt conjunctivitele alergice, provocate de polen, păr de animale sau cosmetice şi conjunctivitele cauzate de anumite substanţe toxice.

Deşi pot apărea în orice anotimp, incidenţa conjunctivitelor creşte primăvara şi vara.

„Primăvara, apar conjunctivite alergice din cauza vegetaţiei nou apărute, iar vara, din cauza piscinelor, prafului etc.”, a declarat dr. Mircea Filip, doctor oftalmolog.

El a precizat că simptomele conjunctivitei nu sunt greu de depistat. Ca urmare, roşeaţa unuia sau ambilor ochi, alături de inflamarea pleoapelor, este unul dintre simptomele comune ale conjunctivitei, dar şi cea care garantează că nu vor exista complicaţii, dacă boala este detectată şi diagnosticată din timp. Totuşi, conjunctivita bacteriană afectează de obicei ambii ochi simultan, în timp ce conjunctivita virală afectează iniţial un ochi, pentru ca ulterior, în decurs de câteva zile, să fie afectat şi celălalt ochi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU