Aveți abdomenul umflat? Aceasta poate fi consecința unei intoleranțe alimentare sau a acumulării de gaze intestinale. Dacă această problemă survine, însă, frecvent, este indicat să consultați un specialist. Înainte de toate, este esențial să știți care sunt principalele obiceiuri de evitat pentru a preveni tulburările digestive responsabile de umflarea abdomenului. Multe persoane au impresia că umflarea abdomenului este doar consecința urmării unei diete nesănătoase și a lipsei de mișcare, dar, deși acumularea de grăsime la nivelul abdomenului este una dintre principalele cauze ale acestei probleme, există numeroși alți factori care pot influența mărimea taliei.
De pildă, susțin specialiștii, consumul excesiv de sare produce retenție de apă la nivelul țesuturilor, crescând răspunsul inflamator natural al organismului. Ceva asemănător se întâmplă și în cazul intoleranțelor alimentare, care produc indigestie și alte tulburări ale tractului digestiv.
Ca rezultat, este posibil să vă simțiți și să arătați mai „plin” decât de obicei, această senzație fiind foarte incomodă. De asemenea, consumul de lapte și alte produse lactate reprezintă una dintre principalele cauze ale umflării abdomenului. Totodată, dacă organismul nu produce suficiente enzime pentru a digera lactoza în mod corespunzător, zahărul conţinut începe să fermenteze la nivelul colonului. În acelaşi timp, absorbția precară a lactozei poate cauza gaze intestinale, dureri abdominale, diaree și chiar constipație. Nu în ultimul rând, mâncatul prea repede sau mestecarea alimentelor în mod incorect sunt cu siguranță obiceiuri de evitat pentru a preveni umflarea abdomenului. Un alt motiv pentru care nu reușiţi să aveţi un abdomen plat poate fi faptul că utilizaţi gumă de mestecat în fiecare zi. De ce? Pentru că atunci când mestecați gumă, în corp pătrunde aer, iar asta poate cauza umflarea abdomenului.