07 Aprilie 2025
46 accesări
0 comentarii

Cafeaua instant poate fi o variantă accesibilă pentru persoanele care nu au suficient timp să-și pregătească o băutură. Pentru preparare, aceasta necesită un efort minim, însă efectele sale asupra sănătății ridică unele semne de întrebare. Potrivit specialiștilor, cafeaua instant este forma deshidratată a cafelei obișnuite. Aceasta se prepară din granule minuscule care necesită doar amestecarea cu apă fierbinte pentru a le pregăti. Medicii afirmă că acest tip de cafea include o bună parte dintre aceiași compuși bioactivi din cafeaua obișnuită. Ea conține antioxidanți care pot contribui în lupta împotriva stresului oxidativ și a inflamației. Printre beneficii se regăsește și acela că băutura la care facem referire
poate contribui la gestionarea unei greutăți optime.

Totodată, cafeaua instant tinde să aibă o aromă mai slabă decât cafeaua obișnuită din cauza proceselor de uscare implicate. Totuşi, consumul de cafea instant poate provoca unele efecte adverse asupra sănătății organismului. Spre deosebire de alte tipuri de cafea, cafeaua instant tinde să conțină cea mai mare cantitate de acrilamidă, o substanță chimică formată pe durata procesului de prăjire. Acrilamida poate avea efecte potențial cancerigene, de aceea este indicat să consumaţi în cantități moderate cafea instant. În plus, unele sortimente aromate pot avea în compoziție zaharuri adăugate care pot îngreuna procesul de slăbire. De asemenea, consumul în exces poate cauza efecte secundare nedorite ale cofeinei. Printre acestea se pot regăsi simptome cum ar fi: anxietate, insomnie și tulburări digestive.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU