27 Iulie 2018
981 accesări
0 comentarii

Sunteți însărcinată și vă este teamă că ați putea naște prematur? Specialiștii sunt de părere că riscul de naștere înainte de termen apare în momentul în care viitoarea mamă se gândește că s-ar putea confrunta cu o astfel de situație, când întreține frica și nu are încredere suficientă în ceea ce poate face sau ceea ce s-ar putea întâmpla.

Potrivit Lilianei Tudose, educator prenatal și consilier în alăptare, riscurile sunt cele care ne îndreaptă către o stare de nesiguranță și de multe ori căutăm, cercetăm până când găsim diagnostice.

„Riscul nașterii premature apare în momentul în care noi ne lipim de tot ceea ce se scrie, fiindcă așa cum bine știți, există liste lungi despre riscuri. Faptic, o naștere prematură este un termen ambiguu. Pentru cine este prematură? Cât de prematură poate fi? Poate fi prematură pentru o statistică, fiindcă nu se încadrează în niște bareme general valabile stabilite. Sunt situații când un copil se naște la 34 de săptămâni și este sănătos. Din experiența mea, din atenta mea observare a nașterii emoționale, un raport între normalitate și emotie, vă pot spune că un copil se naște când simte că mama îi asigură un mediu încrezător și iubitor”, a declarat specialistul.

De asemenea, bebelușul se poate naște la 34 de săptămâni fiindcă bazinul mamei nu i-ar fi permis să se nască așa cum spun standardele, adică la 37-42 de săptămâni.

Totodată, a precizat Liliana Tudose, un copil se poate naște înainte de standardele general valabile atunci când există o secțiune pe uter. În aceste condiții, dacă el ar mai fi crescut, probabil că cicatricea mamei nu ar mai fi fost în siguranță. Desigur, micuțul poate veni pe lume mai devreme și dacă mediul intrauterin nu îi este prea confortabil și atunci va cere și chiar va declanșa nașterea. Ca urmare, ce aveți de făcut, dragi mămici? Creșteți-vă încrederea în voi și fiți optimiste! Totul va fi bine.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU