29 Decembrie 2015
1365 accesări
1 comentariu

Dr. Vera Eniko Pall, medic pneumolog în cadrul cabinetului Verasante din Constanţa spune că dependenţa de nicotină se declanşează din cauza unor mecanisme chimice de la nivelul creierului.

„Nicotina ajunge în creier pe cale sanguină aproape imediat de la inhalarea fumului de ţigară. După ce se instalează dependenţa, fiecare organism se obişnuieşte cu un anumit nivel de nicotină şi, când acesta scade prin metabolizare şi eliminare, apar simptomele de sevraj”, explică pneumologul.

Potrivit dr. Pall, ar trebui să ne aşteptăm la stări de iritabilitate, frustrare, furie, anxietate, nerăbdare, dificultăţi de concentrare, tulburări de somn, insomnie, stări depresive, creşterea apetitului sau creşterea ponderală.

„Aceste simptome pot fi foarte neplăcute, dar nu sunt grave şi pot fi diminuate cu ajutorul terapiei şi consilierii. Dacă motivaţia pentru renunţarea la fumat este puternică, simptomele vor fi tolerate mult mai uşor”, a mai spus dr. Pall.

Medicul precizează că efectul nicotinei dispare după aproximativ 40 de minute până la câteva ore, iar oamenii simt nevoia să fumeze periodic tocmai pentru a menţine nivelul nicotinei din organism. Cu toate acestea, medicul pneumolog mai spune că dependenţa este diferită la fiecare fumător.

„Depinde de viteza şi gradul de metabolizare şi eliminare a nicotinei din corp, dar şi de numărul receptorilor de nicotină şi nivelul necesar pentru a crea senzaţia de plăcere”, aflăm de la dr. Vera Pall.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

29 decembrie 2015
sibnet
Extra lucru la domiciliu

Un program exceptional de castigat bani la domiciliu, acum la dispozitia tuturor oamenilor seriosi si harnici! Incepi rapid, simplu, eficient! Te invitam sa incepi acum un curs gratuit care te invata simplu si repede cum poti face bani pe internet. Cursul il primesti pe adresa ta de email, este gratuit, cu explicatii clare si te invata pas cu pas cum poti face bani pe internet. Pentru a primi cursul, trimite un mesaj la adresa de email: [email protected]

Articol publicat de Andreea Năstase