29 Aprilie 2022
364 accesări
0 comentarii

De-a lungul timpului, au fost efectuate o mulțime de studii pentru a se stabili dacă celebrele cuburi de gheață, care se introduc în diferite băuturi, sunt sau nu benefice pentru sănătate. Din nefericire, rezultatele au fost îngrijorătoare, pentru că în majoritatea restaurantelor de tip fast- food și a unora dintre cafenele, apa utilizată pentru a prepara gheață este plină de bacterii. De ce se fac astfel de afirmații? Potrivit specialiștilor de la dozadesanatate.ro, de cele mai multe ori, angajații care fac gheața sunt aceiași cu cei care iau contact cu banii clienților, curăță toaletele și podelele, dar uită să se spele pe mâini.

Testele de laborator nu au descoperit prezența unui nivel alarmant de bacterii în băuturile servite în localurile respective, dar cert este că acest nivel este mai mare decât ar fi normal. Pe de altă parte, trebuie să rețineți faptul că problema nu este apa din care gheața este făcută, care poate fi băută fără nicio grijă. De fapt, problema este proliferarea bacteriilor în aparatele folosite pentru prepararea gheții. Aceste bacterii provin de pe mâinile celor care servesc băuturile.

În principiu, pătrunderea lor în organism prin intermediul băuturilor consumate nu este neapărat un motiv de panică pentru oamenii sănătoși, dar anumite grupuri mai vulnerabile (copiii, persoanele în vârstă, cei cu un sistem imunitar slăbit) riscă să se îmbolnăvească din cauza acestor patogeni. Totodată, mai există însă un aspect pe care trebuie să îl luați în considerare înainte de a servi o băutură foarte rece: faptul că aceasta irită gâtul și corzile vocale. Practic, atunci când vă este cald și vă grăbiți să serviți un pahar de suc sau apă rece (direct din frigider sau cu gheață), riscați să experimentați dureri în gât sau chiar disfonie (răgușeală).

Taguri articol: sfatul medicului

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU