Pentru părinţii ai căror copii suferă de autism, fiecare lucru nou învăţat este o adevărată realizare, iar ei fac mari eforturi pentru a-i ajuta pe copii să facă terapia prin care toate aceste lucruri sunt posibile.
La Constanţa, în cadrul Centrului Psihologic „Marea Neagră”, specialiştii reuşesc, prin programele sale de terapie psihologică, să fie alături de cât mai mulţi copii şi familiile acestora. De aceea, vin în sprijinul tuturor cu programe de intervenţie specifică şi cursuri unice în România pentru copii şi părinţi.
Principalele programe de intervenţie sunt: Terapie Comportamentală, Psihoterapie, Art Terapie (pictură, olărit-lut, origami), Terapie asistată cu animale, Terapie prin sport şi mişcare, Activităţi de dezvoltare a socializării, Terapie de stimulare senzorială, recomandată în cazul copiilor cu deficit de atenţie şi agresivitate.
„Cei 65 de copii aflaţi în evidenţele cen-trului beneficiază de aceste programe de terapie care aduc un plus şedinţelor de terapie psihologică specifice autismului, iar rezultatele sunt dintre cele mai bune, având în vedere evoluţia individuală a fiecărui copil de când a fost înscris la centru şi până în prezent. De altfel, terapia, în oricare formă a ei, este singura şansă pentru aceşti copii de a percepe lumea din jurul lor”, a explicat psihoterapeutul Cristina Gemănaru, coordonatorul Centrului Psihologic „Marea Neagră”.