03 Mai 2022
418 accesări
0 comentarii

Pentru că flora intestinală este o barieră împotriva agenților patogeni, este esențial să o mențineți sănătoasă pentru a preveni infecțiile. În plus, aceasta ajută și la îmbunătățirea proceselor enzimatice ale hormonilor tiroidieni. Știați că sănătatea intestinelor influențează și funcțiile glandei tiroide? Spre surprinderea multor persoane, trei sferturi dintre țesuturile sistemului imunitar se află în intestine. Mai mult decât atât, o floră intestinală sănătoasă acționează ca o barieră eficientă împotriva agenților patogeni, printre care virusuri, bacterii, ciuperci și paraziți.

În cazul în care aceasta este afectată, intestinele se transformă într-o poartă deschisă prin care patogenii pătrund în sânge. În plus, au loc modificări și la nivelul anumitor procese enzimatice legate de hormonii glandei tiroide. Pe scurt, există numeroși factori care pot tulbura echilibrul florei intestinale, printre care: o dietă necorespunzătoare, bazată pe alimente bogate în zahăr, lactate și alimente rafinate; constipația; antibioticele; intoleranțele alimentare la glucoză sau lactoză; paraziții intestinali; nervozitatea, anxietatea și stresul; emoțiile negative, cum ar fi furia și teama.

De exemplu, dacă suspectați că aveți anumite probleme intestinale, este indicat să apelați la tratamente naturiste pentru a regla funcțiile acestor organe. Dacă suferiți de constipație, creșteți consumul de alimente bogate în fibre și apă, iar dacă aveți diaree în mod regulat, este recomandat să beți ceai verde și să luați un supliment pe bază de cărbune medicinal. Iată câteva sfaturi utile pentru îmbunătățirea funcțiilor intestinale: adoptați o dietă adecvată care să conțină alimente bogate în fibre, cum sunt: fructele, legumele, cerealele integrale, precum ovăz, mei sau quinoa. Când vine vorba despre legătura dintre sănătatea intestinelor și glanda tiroidă, un rol important îl joacă și glutenul. Multe persoane care au disfuncții tiroidiene suferă de intoleranță la această proteină.

Taguri articol: sfatul medicului

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU