rucola-1335105399

rucola-1335105399
23 Aprilie 2012
901 accesări
0 comentarii
Una dintre cele mai sănătoase salate verzi, rucola a apărut în comerţul românesc abia în ultimii ani, dar este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietăţile sale afrodiziace şi mineralizante. Rucola are un conţinut caloric foarte mic, cu toate acestea reprezintă o sursă importantă de fibre alimentare, vitaminele A, C, K, P, dar şi fier şi potasiu. Această salată îmbu-nătăţeşte calitatea sângelui, nu conţine colesterol, este săţioasă şi ajută la diminuarea consumului de grăsimi. Vitaminele P şi K din rucola au efecte pozitive asupra funcţiei fica-tului, iar vitamina K este esenţială şi pentru sistemul osos, reduce riscul de fracturi şi măreşte masa osoasă. Totodată, calciul şi magneziul din rucola este eficient în mineralizarea sistemului osos, iar vitamina C stimulează producţia de colagen, ajută la prevenirea infecţiilor, întăreşte sistemul imunitar şi reduce efectul negativ al radicalilor liberi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI