genunchi-1335195267

genunchi-1335195267
24 Aprilie 2012
526 accesări
0 comentarii
Deteriorarea oaselor este un proces natural odată cu înaintarea în vârstă iar genunchii devin vulnerabili. Cei care nu acordă destulă importanţă durerilor de genunchi ar putea să îşi piardă mobilitatea, avertizează specialiştii. De aceea, trebuie să urmăm câteva recomandări pentru a ne proteja articulaţiile picioarelor. Excesul de greutate supune oasele şi articulaţiile la presiuni destul de mari şi agravează artritele prin degradarea mai rapidă a cartilajelor care se găsesc la nivelul genunchilor. Prin urmare, fiecare kilogram în minus reduce presiunea exercitată asupra genunchilor. Totodată, pentru a reduce durerile de genunchi sunt indicate anumite alimente care conţin substanţe nutritive cu rol inflamator. Este vorba despre ceapă, curry, ghimbir, soia, somon, macrou, spanac, kiwi, portocale, mango şi papaya. În schimb, trebuie evitat consumul de alimente cu conţi-nut ridicat de carbohidraţi, precum pastele sau pâinea albă, deoarece inflamaţiile deja existente la genunchi se pot agrava. Pe lângă dieta adecvată, medicii recomandă şi o activitate fizică moderată. De exemplu, unul dintre sporturile recomandate în cazul pacienţilor cu artrită este înotul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI