vitaminaasibetacaroten-1340639459

vitaminaasibetacaroten-1340639459
26 Iunie 2012
598 accesări
0 comentarii
Un regim alimentar echilibrat, care să conţină toate substanţele nutritive esenţiale, ajută organismul să funcţioneze corect şi ne menţine sănătoşi. Cea mai bună metodă de a obţine vitaminele necesare este consumul unor produse alimentare cât mai naturale. Substanţele nutritive din fructe sau legume contribuie la prevenirea bolilor, dar şi la îmbunătăţirea stării generale de sănătate. De exemplu, vitamina A este esenţială pentru îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar şi sănătatea pielii, iar deficienţa de vitamina A poate duce chiar până la orbire şi creşte riscul de infecţii virale. Pe de altă parte, cei care consumă vitamina A în exces riscă să se îmbolnăvească de icter, să îşi piardă pofta de mâncare, să aibă senzaţii de greaţă, vărsături şi să aibă probleme cu căderea părului. Potrivit specialiştilor, doza zilnică necesară de vitamina A este de 5.000 UI (unităţi internaţionale) şi poate fi obţinută din consumul de ouă, lapte, ton, ficat, boia de ardei, ardei roşu, cartofi dulci, morcovi, legume cu frunze închise la culoare, dovleac, salată verde, caise uscate şi pepene galben. Totodată, betacarotenul, carotenoidul care oferă fructelor şi legumelor pigmentul portocaliu, este un antioxidant puternic. Acesta împiedică îmbătrânirea şi protejează organismul împotriva cancerului. Puteţi asimila această substanţă din morcovi, cartofi dulci, dovleac, legume cu frunze verzi, caise, pepene galben, varză, napi, muştar, pătrunjel uscat, oregano, maghiran, salvie, coriandru, cimbru şi salata verde.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI