30 Octombrie 2015
2318 accesări
0 comentarii


Bacteriile prietenoase, care sunt responsabile pentru principalele procese de fermentaţia sănătoasă din colon, sunt cunoscute şi sub denumirea de probiotice. În majoritatea cazurilor, probioticele sunt utilizate ca metode de apărare a organismului de efectele tratamentelor care distrug flora intestinală, în special a antibioticelor. Acestea sunt microorganisme care ajută la menţinerea echilibrului de la nivelul tractului digestiv.
„Probioticele sunt o variantă ajutătoare în cazul tratamentelor care distrug microflora intestinală, fapt pentru care sunt recomandate de specialişti. Unele probiotice s-au dovedit utile în tratarea diferitelor gastroenterite sau a diareei cauzată de consumul antibioticelor.
Însă ele sunt o soluţie de moment, utilizată pe parcursul tratamentului şi nu asigură, de exemplu, efecte pe termen lung. Cât priveşte probioticele ca parte a produselor lactate, efectele sunt încă studiate”, explică dr. Eduard Circo, medic primar endocrinolog în cadrul secţiei de endocrinologie a Spitalului Judeţean Constanţa.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase