28 Aprilie 2017
2919 accesări
32 comentarii

Infarctul miocardic reprezintă necroza unei părţi a miocardului şi obturarea unei artere coronare.

Producerea infarctului face ca inima să nu se mai irige. Bărbaţii sunt de două ori mai frecvent afectaţi decât femeile. Obstrucţia arterei coronare este aproape întotdeauna consecinţa formarii unui cheag pe o placă de aterom, formată din depuneri de colesterol, pe peretele arterial intern. Această afecţiune apare mai des la pacienţii fumători, hipertensivi, cu nivel ridicat de colesterol, diabetici, sedentari, foarte stresaţi.


„Printre simptome, se numără durerea, senzaţia de strângere, arsură, simţită în spatele sternului, ce poate iradia în braţul stâng, uneori în spate. În unele cazuri, infarctul nu este precedat de nicio manifestare dureroasă, care să îl prevestească. De regulă, infarctul se manifestă printr-o durere violentă, intensă şi lungă. În unele cazuri, durerea se asociază cu o creştere a tensiunii arteriale. Unele infarcte nu se manifestă prin niciun semn clinic, fiind detectate întâmplător, cu ocazia unei electrocardiograme”, explică specialiştii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Constanţa.

Semnele de alarmă în infarctul acut de miocard sunt: durerea brusc apărută, în mijlocul pieptului, apăsare violentă, strângere, presiune sau strangulare. Durerea poate iradia în umeri, braţe, la baza gâtului şi în mandibulă. Aceasta poate fi însoţită de simptome ca: respiraţie greoaie, transpiraţii reci, teamă, palpitaţii, greaţă.

Taguri articol: boli şi afecţiuni infarct miocardic colesterol diabet durere inima simptome stres hipertensiv

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

32 comentarii

20 august
Aacjqt
Mgwzrv yhhpmy

buy neurontin online - oral nurofen sulfasalazine usa

6 august
Xmfiyy
Odgzsc uygkpc

lasuna pills - purchase lasuna pills buy himcolin paypal

1234