recuperaremedicala-1370959856
Aţi trecut prin zeci de cure de terapie şi ore de recuperare, însă durerile încă nu au dispărut şi nu vă puteţi întoarce la programul zilnic de lucru?
Un fizioterapeut constănţean vine cu cea mai nouă tehnică de terapie, terapia cu benzi Cure Tape, o tehnică neinvazivă, utilizată cu succes în Olanda.
Terapia cu benzi Cure Tape se realizează ca o completare a celei de recuperare clasică, iar rezultatele sunt imediate. Caracteristicile benzilor Cure Tape sunt complet diferite de cele ale benzilor obişnuite şi care nu sunt elastice( sport) folosite, de regulă, de către medici şi terapeuţi.
Cure Tape este o bandă elastică din bumbac (cu adeziv acrilic 100%), de o calitate superioară, elasticitatea acesteia fiind similară cu cea a pielii umane (130%-140%). Având o căptuşeală sub formă de valuri, din adeziv acrilic, hipoalergic, banda reduce riscul apariţiei iritaţiilor şi permite pielii să respire.
Banda este impermeabilă şi rezistentă la apă, iar calităţile sale speciale îi permit să fie purtată mai multe zile, acţionând ca un tratament de 24 h/zi şi accelerând procesul de recuperare.
„Am avut posibilitatea de a face un curs de o lună de zile cu o specialistă în fizioterapie din Olanda, care a fost prima din Europa ce a aplicat această tehnică. Ea se realizează după ce fizioterapeutul face masajul limfatic, o altă procedură medicală care are rezultate excelente în mai multe afecţiuni. Ceea ce este foarte interesant la aceste benzi este elasticitatea, care, în conexiune cu elasticitatea pielii, creează un efect de «lifting» în stratul epidermei. Datorită acestui efect, se creează mai mult spaţiu în zona subcutanată, unde sunt localizaţi diferiţi receptori, vase sangvine şi limfatice. Efectul creat între bandă şi piele permite mişcarea fiziologică, activându-se procesul de auto-vindecare a organismului. Efectul de «lifting» al benzii pe piele îmbunătăţeşte circulaţia sangvină subcutanată şi drenajul limfatic. Astfel, presiunea este redusă, stimulându-se deschiderea vaselor limfatice”, a explicat, pentru „Cuget Liber”, fizioterapeutul Livia Urzică, din cadrul cabinetului medical de recuperare Fizio Livs din Constanţa.
Tehnica vizează o serie de afecţiuni
Fizioterapeutul susţine că beneficiile acestei tehnici sunt resimţite de pacienţi care suferă fie de probleme de oase, fie de probleme ginecologice.
Benzile pot fi utilizate în afecţiunile: l ortopedice, cum sunt luxaţiile, entorsele, fracturile, cifoze, scolioze, picior plat l afecţiuni reumatismale degenerative articulare - spondilartrozele, coxartrozele, gonartrozele, artrozele mâinilor şi picioarelor l afecţiuni reumatismale degenerative abarticulare - periartritele scapulohumerale, coxo-femurale, epicondilitele, calcaneitele l afecţiuni neurologice periferice - nevralgii şi nevrite, dureri din diferite cauze: hernii de disc cervicale, toracale, lombare l afecţiuni neurologice central sechelare după traumatisme cerebrale sau accidente vasculare cerebrale (hemoragice sau trombotice) - hemiparezele, paraparezele, hemiplegii l dureri postherpetice l ginecologie - dureri menstruale, mastopatie fibrochistică, dureri după naştere l ORL - sinuzite.
Benzile pot fi purtate în orice situaţie
Metoda poate fi aplicată tuturor pacienţilor, indiferent de vârste, iar efectele sunt imediate. Pe lângă faptul că ameliorează durerea, aceasta îmbunătăţeşte funcţia musculară prin reglarea tonusului muscular, mai spune fizioterapeutul.