14 Septembrie 2015
1403 accesări
32 comentarii

Alergiile alimentare sunt unul dintre cele mai frecvente diagnostice ale momentului, spun medicii, iar obiectivul principal este ca pacienţii să înveţe cum să ocolească ceea ce le face rău şi ce regim de viaţă să adopte. Desigur, există şi intoleranţe la alimente sau alergii la divesre produse, pe care nu le putem depista decât cu ajutorul unor teste medicale specifice.

De la stări de oboseală, stări de vomă, greaţă, ameţeli şi până la dureri abdominale, migrene, erupţii cutanate, alergiile le dau de furcă celor care nu urmează un tratament adecvat sau nu cunosc tipul de alergeni pe acre nu îi tolerează. Nedescoperite la timp, aceste intoleranţe pot provoca unele boli cronice.

„Cele mai multe persoane trăiesc cu impresia că alergiile la mâncare şi intoleranţele reprezintă acelaşi lucru. Nu ar trebui să le confundăm, deoarece alergiile alimentare au reacţii imediate, iar intoleranţele au un răspuns imun întârziat.

Simptomele alergiilor pot apărea de la câteva minute, până la câteva ore de la ingestia alimentului. În cazul intoleranţelor, însă, mâncarea rămâne în intestin mai mult timp, nu se digeră corect şi creează balonări, inflamaţie cronică intestinală, dureri cronice abdominale şi, în unele cazuri, erupţii cutanate. Spre deosebire de alergii, primele semne ale intoleranţei apar abia după câteva zile sau chiar şi după câteva săptămâni sau luni de la ingestie”, a declarat dr. Ionica Ciortan, medic primar în medicina generală - pediatrie la clinica Iowemed din Constanţa.

Atenţie la gluten şi fructoză!

Cele mai grave tipuri de intoleranţe sunt intoleranţa la gluten şi intoleranţa la fructoză, însă este la fel de gravă şi cea la aditivi şi coloranţi alimentari, pentru care pacienţii trebuie să aibă o grijă deosebită, mai ales că ei sunt din ce în ce mai întâlniţi în alimentele procesate în prezent. Tratamentul constă în oprirea alimentaţiei care declanşează intoleranţa, dar şi un aport de enzime digestive naturale şi detoxifiante de colon.

„Diagnosticarea intoleranţelor şi a sindromului de malabsorbţie, maldigestie se poate efectua cu ajutorul testului Lactofan care măsoară hidrogenul expirat, analizându-se în acest fel tulburarea metabolică intestinală datorată suprainfecţiei bacteriene intestinale, generată de reziduurile alimentare nedigerate.

Procedura este non-invazivă, uşor de realizat şi aduce o informaţie foarte importantă medicului terapeut care poate să diagnosticheze afecţiunile de mai sus, împreună cu examenul clinic şi alte investigaţii ulterioare”, explică dr. Ionica Ciortan, medic primar pediatrie, competenţă în alergologie pediatrică, director al Centrului Medical IOWEMED Constanţa.

După efectuarea testelor pacientul poate să efectueze şi testul de intoleranţă la 100 de alimente în felul acesta stabilindu-i-se şi o dietă de excludere pe o perioadă de 1, 3, 6 luni, asigurându-i-se vindecarea.

Taguri articol: clinica iowemed ionica ciortan alimente alergii

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

32 comentarii

24 septembrie
Iwnqot
Nllwdq khzorq

order omnicef 300mg without prescription - order cefdinir for sale cheap cleocin

21 septembrie
Lbhfit
Hzwysq nbpxyt

meloxicam pills - rizatriptan cheap ketorolac ca

15 septembrie
Jzwtam
Klwywl pzkyup

buy voveran pills for sale - order nimotop online nimodipine price

13 septembrie
Ftwejp
Oyetqt hbvoug

order baclofen 10mg pill - generic piroxicam 20 mg feldene 20mg drug

7 septembrie
Cejptm
Mwsdeg vqcrpb

buy mestinon without a prescription - oral pyridostigmine 60 mg purchase imuran generic

30 august
Akuxro
Mqinlg wlrvmi

purchase colospa generic - oral cilostazol pletal oral

30 august
Xtrpqq
Tqsxvl jtonyx

voltaren medication - diclofenac 100mg without prescription buy generic aspirin

26 august
Zedzxy
Ltvyid rcidfo

order celebrex sale - order indocin 50mg online cheap buy indocin 50mg online

25 august
Dpxbrr
Wballi gprjmb

buy benemid generic - order etodolac generic how to buy carbamazepine

21 august
Eezygx
Bbzgze bfcbjc

besivance for sale online - buy besivance online cheap sildamax without prescription

1234
Articol publicat de Andreea Năstase