Foarte mulţi pacienţi cu probleme de sănătate, care trebuie rezolvate chirurgical, sunt confuzi în privinţa metodei de tratament şi nu ştiu ce opţiune să aleagă. Astfel, pentru probleme non-urgente, aceştia ajung în instituţii sanitare mari, la medicul nepotrivitsau la secţia de urgenţe, pierzând timp preţios şi bani, când ar putea foarte bine să ajungă de la început, într-un cabinet specializat de chirurgie ambulatorie.
Dr. Raluca Alice Melihov, specialist chirurg, cu competenţe în flebologie, afirmă că, dacă pacientul este îndrumat către un cabinet de chirurgie ambulatorie, confortul acestuia creşte considerabil. Problemele de sănătate cu care se întâlnesc pacienţii cel mai frecvent şi care necesită intervenţie chirurgicală sunt: chistul sebaceu, lipomul, panariţiul, abcesul, granulomul de fir, excizia de unghie, extragerea de corp străin, extirparea de formaţiuni cutanate (negi şi aluniţe).
„Într-un cabinet de chirurgie ambulatorie, este foarte facil de realizat o astfel de extirpare, durează câteva minute. De asemenea, îngrijirea plăgilor postoperatorii sau accidentale, pe care le au pacienţii, scosul firelor de sutură şi toaletarea plăgilor infectate sunt proceduri destul de solicitate. Pentru aceste afecţiuni, de cele mai multe ori, pacienţii nu ştiu cui să se adreseze. Aşa că se duc în diferite instituţii în care timpul de aşteptare este foarte mare şi, de cele mai multe ori, sunt destul de dezorientaţi. În unităţile spitaliceşti, pacienţii aucontact cu un traseu dificil, către rezolvarea terapeutică, pentru nişte afecţiuni nu foarte grave”, explică medicul specialist.
Aşa că, dacă vă confruntaţi cu astfel de probleme, fie că doriţi extirparea unei aluniţe, fie că vă intră o aşchie în deget etc., nu reprezentaţi un caz grav, într-un cabinet de chirurgie, aceste intervenţii se pot realiza cu uşurinţă, în condiţii foarte bune de sterilitate. În acest fel, veţi avea un traseu mai puţin dificil şi vă veţi rezolva problemele rapid, fără a investi prea mult. Prin faptul că se elimină timpul de internare şi că se fac cu anestezie locală, aceste intervenţii ajung să fie foarte accesibile şi ca preţ.
Tehnici moderne, pentru pacienţi mulţumiţi
În ultimii ani au apărut anumite tehnici de vârf, prin care pacientul poate să beneficieze de tratament chirurgical care să nu îi lase semne sau, dacă acestea totuşi există, sunt extrem de mici. Chirurgia ambulatorie este indicată, în primul rând, pentru confortul pacientului. Acesta îşi poate relua activităţile, imediat după intervenţie, urmând indicaţiile medicului de a reveni pentru pansament, pentru o anumită igienă sau în ce priveşte restricţiile pentru zona unde s-a intervenit, care, de altfel, sunt foarte uşor de realizat de către pacienţi. Durerile postoperatorii sunt uşoare sau chiar absente, medicul specialist subliniind că majoritatea pacienţilor nu simt nevoia să ia anti-algice.
Tratamentul ambulatoriu este indicat şi în tratatrea bolii varicoase, acesta incluzând scleroterapia şi ablaţia cu laser. Nu în ultimul rând, se poate interveni şi asupra ulcerelor varicoase, cu pansamente active, cu o toaletă chirurgicală a ulceraţiei respective, astfel încât să se poată vindeca în condiţii bune. „Sunt anumite proce-duri speciale, vis a vis de tratamentul ambulatoriu, care se efectuează în foarte puţine cabinete de chirurgie ambulatorie: ablaţia cu laser şi scleroterapia varicelor. Sunt două proceduri particulare de tehnică de vârf care se fac cu anumite instrumente de fineţe”, conchide specialistul.
Pentru mai multe detalii, dar şi programări, puteţi apela numărul de telefon 0727/112.077.