Adolescent Girl with Head in Hands
Chiar dacă cei mai mulţi oameni se simt din când în când abătuţi, asta nu înseamnă că suferă de depresie. Este important de ştiut că adevărata depresie se manifestă prin tristeţe persistentă, pesimism, sentimente de anxietate şi de deznădejde. Sentimentele de depresie profundă pot apărea în urma unei pierderi semnificative, eşecul unei căsătorii, doliu, sau un eşec profesional.
Printre simptomele unei depresii grave care necesită îngrijiri specializate se numără incapacitatea de a munci, dezinteres faţă de activităţi odinioară agreabile, dificultate de a comunica cu persoanele apropiate, lipsă de interes pentru sex, insomnii, senzaţie de frig, iritabilitate, poftă de mâncare redusă sau lipsa de memorie şi dificultăţi de concentrare.
Puteţi aplica diverse strategii prin care să reduceţi la minim stresul din viaţa de zi cu zi. Expunerea la lumină puternică poate atenua depresia, aşa că sunt recomandate ieşirile în aer liber pentru aproximativ jumătate de oră la mijlocul zilei. Puteţi combate depresiile şi cu ajutorul sunătoarei, planta cea mai cunoscută ca remediu împotriva depresiilor uşoare până la moderate. Specialiştii mai recomandă şi aromaterapia, o baie caldă cu câteva picături de ulei de levănţică, muşeţel sau trandafir sau un masaj aromaterapeutic. Totodată, orzul sălbatic este indicat pentru persoanele care au un pesimism profund iar pentru a alunga depresia apărută fără vreun motiv anume este recomandat muştarul.