Woman applying deodorant in stick, closeup profile, studio shot.
Medicii specialişti ne informează că, de fapt, transpiraţia acţionează ca un mecanism de apărare împotriva temperaturilor mari, hidratând corpul şi păstrând o temperatură constantă a acestuia. Cu toate acestea, transpiraţia poate deveni o problemă din motive strict estetice cum ar fi mirosul urât sau petele de pe haine.
Pentru a ţine la distanţă transpiraţia neplăcută, specialiştii ne sfătuiesc să evităm băile fierbinţi şi să folosim antiperspirante în loc de deodorante. Acestea din urmă doar maschează mirosul cauzat de transpiraţie, fără să o prevină, de aceea, când alegeţi un model trebuie să vă asiguraţi că pe etichetă scrie „antiperspirant”. Totodată, pudra de bicarbonat împiedică dezvoltarea bacteriilor şi este foarte eficientă împotriva mirosurilor neplăcute. O puteţi aplica pe stick-ul antiperspirant, dar o puteţi presăra şi în încălţări sau în maşina de spălat pentru a scoate mirosul de transpiraţie îmbibat în haine.
Mai este recomandată şi purtarea unor haine din fibre naturale, care să lase pielea să respire. Ar fi de evitat îmbrăcămintea din materiale sintetice şi cele închise la culoare care atrag şi mai tare căldura.