macese-1342641620
Măceşele sunt excelente pentru curăţarea organismului de toxine şi sunt accesibile în această perioadă deoarece se pot culege începând din vară şi până la sfârşitul lui octombrie. Aceste fructe sunt bogate în vitamina C şi antioxidanţi, conţin fier, magneziu, zinc, potasiu, sodiu, fosfor, betacaroten, vitamine din complexul B şi vitaminele A, E, D, PP şi K.
Datorită multitudinii de substanţe benefice din compoziţie, o cură de măceşe este numai bună pentru prevenirea şi tratarea anemiei, pentru reechilibrarea metabolismului, combaterea constipaţiei sau reducerea iritaţiilor gastrice şi intestinale. De asemenea, măceşele contribuie şi la detoxificarea colonului şi a ficatului, previn îmbătrânirea, dizolvă pietrele la rinichi şi întăresc sistemul imunitar. Cu toate acestea, pentru a beneficia cu adevărat de toate efectele pozitive ale măceşelor, este recomandată consultarea unui medic specialist înainte de a începe o astfel de cură.