03 Martie 2016
2054 accesări
0 comentarii

Operaţia varicelor este o procedură dureroasă şi traumatică pentru multe persoane, pentru că după cum bine ştim şi femeile şi bărbaţii pot avea o astfel de problemă. Operaţia cu bisturiul este o metodă depăşită, în contextul în care au apărut metode alternative cu efecte scontate pentru a scăpa de imperfecţiunile picioarelor. Varicele de mici dimensiuni pot fi înlăturate prin noile tratamente cu laser, la abur sau prin injecţii.
În proporţie de 95%, varicele sunt moştenite pe cale genetică şi nu pot fi pre-venite, iar din cauza sedentarismului apar la vârste din ce în ce mai fragede.
Netratată corespunzător, boala vari-coasă poate avea complicaţii de tipul hemoragiilor, tromboflebitelor şi ulcerelor varicoase. În cazuri avansate se poate ajunge şi la infecţii serioase.
„Metodele invazive de tip laser pot repara vasele sparte până la 5 milimetri. Există o metodă numită scleroterapie care nu mai este avizată, din cauza substanţei care se folosea în timpul procedurii”, precizează dr. Alexandra Popa.
Scleroterapia constă în injectarea unei substanţe iritante, de pildă tetradecil sulfat de sodiu, în canalul venelor varicoase sau al venelor insuficiente care le alimentează. Substanţele iritante pot distruge ţesutul care căptuşeşte vena şi pot transforma vena respectivă într-un cordon fără canal sau pot genera tromboza (astuparea venei cu un cheag de sânge).

Taguri articol: sfatul medicului varice

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii